Εγκρίθηκε από τον ΕΟΤ η υλοποίηση ταξιδιού εξοικείωσης που διοργανώνει η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας στην Κρήτη στις 3-13 Οκτωβρίου 2024, με σκοπό την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού της περιοχής.
Στο ταξίδι εξοικείωσης θα συμμετάσχουν ο φωτογράφος Gary Latham William και η δημοσιογράφος Rosemary Anne Barron με σκοπό τη συγγραφή , συλλογή φωτογραφικού υλικού και προετοιμασία άρθρου 1.800 λέξεων για το περιοδικό Food & Travel, το οποίο παραμένει το κορυφαίο γαστρονομικό περιοδικό στον κόσμο.
Το μηνιαίο προαναφερθέν έντυπο έχει κυκλοφορία 30.000 τευχών με αναγνωσιμότητα άνω των 110.000 ατόμων, ανωτέρου οικονομικού εισοδήματος (Household Income AB adults).
Η εκτιμώμενη αξία του άρθρου, που αναμένεται να δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2025 αποτιμάται στα 11.861 ευρώ.
Το ανωτέρω άρθρο θα προωθεί την ευρύτερη περιοχή της Σητείας με πληροφορίες για την απαράμιλλή ανέγγιχτη βιοποικιλότητα της αλλά και την ιδιαίτερη μαγειρική της παράδοση που σε συνδυασμό με την ιστορία και παραλίες της περιοχής, αποτελεί ακαταμάχητο πόλο έλξης για τους Βρετανούς τουρίστες.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Εξωτερικού Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, το εν λόγω ταξίδι εξοικείωσης μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην τουριστική προώθηση της περιοχής σε συνδυασμό με τη αναγνώριση της αξίας της υγιεινής και γευστικής Κρητικής κουζίνας.
Πηγή:tornosnews.gr