Ένα υπέροχο θέαμα στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι που έχει “στολιστεί” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα φιλοξενηθούν στη Γαλλία.
Εντυπωσιακές ήταν οι εικόνες από την πανσέληνο του Ιουλίου, ή αλλιώς το “φεγγάρι του ελαφιού”, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Ο φωτογράφος David J. Phillip του Associated Press, “έπιασε” μάλιστα τη στιγμή κατά την οποία το γεμάτο φεγγάρι έγινε… ο έκτος κύκλος στο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων στον πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.
Για την ιστορία, το “Buck Moon” του Ιουλίου παίρνει το όνομά του από τα κέρατα που μεγαλώνουν τα ελάφια αυτή την εποχή του χρόνου. Η φετινή πανσέληνος του “ελαφιού” ήταν και η πιο ορατή υπερπανσέληνος καθώς τέθηκε σε τροχιά στο πλησιέστερο σημείο της στη Γη, από οποιοδήποτε άλλο φεγγάρι αυτή τη χρονιά.
Δείτε τα εντυπωσιακά καρέ από το Παρίσι:
Πανσέληνος στο Παρίσι AP PHOTO David J. Phillip
Πανσέληνος στο Παρίσι AP PHOTO David J. Phillip
Πανσέληνος στο Παρίσι AP PHOTO David J. Phillip
Σημειώνεται πως η Ολυμπιακή σημαία, το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων έχει πέντε συμπλεκόμενους μεταξύ τους κύκλους χρώματος μπλε, κίτρινου, μαύρου, πράσινου, κόκκινου, σε ένα λευκό υπόβαθρο. Είναι γνωστοί ως Ολυμπιακοί κύκλοι. Το 1913, ο Πιερ ντε Κουμπερτέν χρησιμοποίησε τα 5 αυτά χρώματα μαζί με το λευκό παρασκήνιο της σημαίας, ώστε να εκπροσωπήσει τις πέντε ηπείρους και τα κράτη που συμμετείχαν τότε: την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική, την Αμερική και την Ωκεανία.
Αφού εισήχθη ως σημαία, ο Κουμπερτέν δήλωσε το παρακάτω στην έκδοση του περιοδικού Olympique για τον Αύγουστο 1913:
“.. τα έξι συνδυασμένα μεταξύ τους χρώματα [συμπεριλαμβανομένου του λευκού υπόβαθρου της σημαίας] με αυτό το τρόπο αναπαράγουν τα χρώματα κάθε χώρας χωρίς εξαίρεση. Το μπλε και το κίτρινο της Σουηδίας, το μπλε και το λευκό της Ελλάδας, τις τρίχρωμες σημαίες της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ιταλίας και της Ουγγαρίας. Περιλαμβάνονται επίσης το κίτρινο και το κόκκινο της Ισπανίας, οι πρωτοποριακές σημαίες της Βραζιλίας και της Αυστραλίας, καθώς και αυτές της αρχαίας Ιαπωνίας και της σύγχρονης Κίνας. Αυτό είναι πραγματικά ένα διεθνές έμβλημα”.
πηγή: news247