Χανιά | Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος έχασε τη δικαστική μάχη στο ΣτΕ και θα πληρώσει φόρους με προσαυξήσεις πάνω από 12 εκ. ευρώ

Κασσελάκης

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης πατέρας του πρώην πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και πρόεδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανου Κασσελάκη, έχασε την δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσει φόρους ύψους 4.016.269 ευρώ οι οποίοι μαζί με τις προσαυξήσεις 21 ετών, ξεπερνούν τα 12 εκατ. ευρώ.

Το ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Ιωάννη Γράβαρη και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Βαρβάρα Ραυτοπούλου, με την υπ΄ αριθμ. 1355/2025 απόφαση της 7μελους σύνθεσής του απέρριψε την αίτηση του Θεόδωρου Κασσελάκη. Η αίτηση απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (3 -2 και να ληφθεί υπόψη ότι οι δύο πάρεδροι της σύνθεσης δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Αναλυτικότερα, κρίθηκε ότι «ο Θεόδωρος Κασσελάκης ασκών τη διοίκηση της υπεράκτιας εταιρείας κατά το χρόνο διακοπής της οποιασδήποτε δραστηριότητας αυτής στην Ελλάδα, νομίμως θεωρήθηκε αλληλέγγυος προς αυτήν, ευθυνόμενος ως προς τις ταμειακές βεβαιώσεις, σύμφωνα με το άρθρο 115 παράγραφος 2 του ΚΦΕ, σε συνδυασμό με το άρθρο 101 του ΚΦΕ».

Σύμφωνα με την πλειοψηφία «η ερμηνεία αυτή υπαγορεύεται από την αρχή του ρεαλισμού που οφείλει να διέπει το φορολογικό δίκαιο όσο και από την αρχή της φορολογικής διαφάνειας».

Αντίθετα, η μειοψηφία έκρινε ότι υπήρχε νομοθετικό κενό το χρόνο διάλυσης της υπεράκτιας εταιρείας και η υπόθεση έπρεπε να αναιρεθεί και να αναπεμφθεί η υπόθεση για νέα κρίση στο Διοικητικό Εφετείο.

Στον Θεόδωρο Κασσελάκη έχουν καταλογιστεί φόροι εισοδήματος και μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τη διώροφη βίλα του στην Εκάλη (Πανός 2 και Τερψιχόρης), ιδιοκτήτης της οποίας εμφανιζόταν μεν οφσορ εταιρεία αλλά, όπως αποκαλύφθηκε από τις κρατικές ελεγκτικές φορολογικές αρχές, μέτοχος κατά 50% είναι εκείνος και κατά 50% η σύζυγός του Ευαγγελία Κασσελάκη.

Να σημειωθεί ότι από το 2004 έως σήμερα ο Θεόδωρος Κασσελάκης έχει φορολογική και δικαστική εκκρεμότητα η οποία αφορά το φόρο εισοδήματος και μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τη βίλα στην Εκάλη επί οικοπέδου 2.905 τ.μ. την οποία είχε «χρεώσει» σε υπεράκτια εταιρεία (“Oswego Estates Limited”).

Αρχικά, επιχειρήθηκε να αποκρύβει ότι η υπεράκτια εταιρεία είναι της οικογένειας Κασσελάκη, αλλά ωστόσο, έρευνα των φορολογικών αρχών αποκάλυψε ότι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες (beneficial owners) της οφσορ είναι οι γονείς του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης επιχείρησε δικονομικά μέσω των δικαστηρίωνδ να μην καταβληθεί το επίμαχο ποσό το οποίο του έχει καταλογίσει σε βάρος του από τη Δ.Ο.Υ. Πειραιά.

Ειδικότερα, εμφανιζόταν ως ενοικιαστής της βίλας, που ανήκε σε οφσόρ, με έδρα τη Μονροβία της Λιβερίας, η οποία όμως στην πραγματικότητα ήταν δική του και της γυναίκας του, κατά 50%.

Τα 21 αυτά χρόνια της φορολοδικαστικής πορείας η βίλα, οι φορολογικοί καταλογισμοί και οι επιταγές μεγάλων ποσών, άλλαζαν χέρια, μεταπηδόντας από την μια οφσόρ στην άλλη, ενώ για κάποιο χρονικό διάστημα ο Θεόδωρος Κασσελάκης, παρέμενε αγνώστου διαμονής και η οφσορ εμφανιζόταν να έχει διακόψει τις εργασίες της στην Ελλάδα.

Σε Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο ο Θεόδωρος Κασσελάκης έχει χάσει τις δικαστικές μάχες.

Ενδεικτικά, το Εφετείο (την αναίρεση του οποίου ζητάει ο κ. Κασσελακης από το ΣτΕ) έχει επισημάνει ότι ο Θεόδωρος Κασσελάκης «έχει υπογράψει και αποδεχθεί, ως νόμιμος εκπρόσωπος, τα πρακτικά διοικητικής επίλυσης της διαφοράς για τους επιβληθέντες φόρους εισοδήματος σε βάρος της υπεράκτιας εταιρείας».

Σε άλλο σημείο οι διοικητικοί εφέτες αναφέρουν, ότι ο πατέρας του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν ο δικαιούχος και ο εν τοις πράγμασι ασκών τη διοίκηση της εταιρείας στην Ελλάδα και ότι αφού μοναδικό αντικείμενο εργασιών της εταιρείας “Oswego” στην Ελλάδα ήταν η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ακινήτου…».

Τελικά, μετά από αναβολή η υπόθεσή του συζητήθηκε στο ΣΤ΄ Τμήμα του ΣτΕ.

Προηγούμενα, το ίδιο Τμήμα με πρόεδρο όμως την τότε αντιπρόεδρο και στην συνέχεια πρόεδρο του ΣτΕ, Ευαγγελία Νίκα, εξέδωσε απόφαση με την οποία αρνήθηκε προσωρινά να ικανοποιήσει το αίτημα του Θεόδωρου Κασσελάκη να μην καταβάλει το ποσό των φόρων που του έχει καταλογιστεί.

Ωστόσο λόγω σπουδαιότητας, η οποία ανάγεται στην ερμηνεία διάταξης του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ΚΦΕ), η υπόθεση παραπέμφθηκε στην 7μελη σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ.

Σήμερα, δημοσιεύθηκε η απόφαση με την οποία απορρίφθηκαν ως αβάσιμοι όλοι οι ισχυρισμοί του Θεόδωρου Κασσελάκη.

Τι λέει η πλευρά Κασσελάκη

Σήμερα το μεσημέρι 16 Ιουλίου 2025, δημοσιεύτηκε απόφαση του ΣτΕ που αφορούσε αίτηση αναίρεσης του εντολέως μας κ. Θεόδωρου Κασσελάκη. Απορίας άξιο είναι πως τα μέσα ενημέρωσης γνώριζαν την απόφαση, αφού έχει συνταχθείμόνο το σχέδιο της απόφασης στο οποίο πρόσβαση έχουμε μόνον εμείς ως διάδικοι, έχοντας αποκλειστικά το δικαίωμα αναγνώσεως του σχεδίου και όχι τη λήψη αντιγράφου. Δηλαδή δεν έχει γίνει ακόμα η καθαρογραφή της απόφασης.

Διαβάζουμε από τα ΜΜΕ πως έχουν μειοψηφήσει δύο από τα πέντε μέλη, αλλά δεν γνωρίζουμε έως τώρα το σκεπτικό της απόφασης, μέχρι να αποκτήσουμε πρόσβαση και να αναγνώσουμε το σχέδιο της απόφασης.Αυτό το γεγονός από μόνο του παραβιάζει σωρεία συνταγματικών δικαιωμάτων κάθε Έλληνα πολίτη.

Ο κ. Θεόδωρος Κασσελάκης δεν ήταν και δεν είναι μέτοχος της Oswego, ενώ έχει αμετάκλητα αθωωθεί από τα ποινικά δικαστήρια της χώρας μας για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και μη καταβολής χρεών προς το δημόσιο.

Τέλος, ο κ. Θεόδωρος Κασσελάκης έχει ήδη υποβάλει νέα αίτηση στο ΚΕ.ΦΟ.ΔΕ, κοινοποιούμενη και στο ΚΕΒΕΙΣ, με την οποία ζητά την απαλλαγή του από την αλληλέγγυα ευθύνη του άρθρου 49 ΚΦΔ(Ν.5104/2024) καταβολής των οφειλών τηςαλλοδαπής εταιρείας με την επωνυμία «OSWEGO ESTATES LIMITED» σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Η ως άνω αίτηση και η δικαστική της εξέλιξη αναμένεται.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κ. Θεόδωρου Κασσελάκη

Χαράλαμπος Πελέκης

 

Η 20χρονη διαδρομή της βίλας

Η διαδρομή της πολύκροτης υπόθεσης της οικογένειας Κασσελάκη μέσα στα 21 χρόνια πορεία της έχει ως εξής:

Τον Μάιο του 2004 και τον Μάιο του 2008 η Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ Πειραιώς εξέδωσε ταμειακή βεβαίωση σε βάρος του Θεόδωρου Κασσελάκη και τον κάλεσε «να καταβάλει το συνολικό ποσό των 3.418.002,29 ευρώ, που αντιστοιχεί σε φόρο εισοδήματος και φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, που βεβαιώθηκαν σε βάρος της αλλοδαπής εταιρείας “Oswego Estates Limited”, πλέον προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής ύψους 598.267,24 ευρώ».

Προηγούμενα, στις 2.4.1987 είχε συσταθεί στη Μονροβία της Λιβερίας, κατά το δίκαιο της Λιβερίας, η εταιρεία “Oswego Estates Limited”. Τον Μάιο του 1988 η εν λόγω εταιρεία αγόρασε το ακίνητο, επί των οδών Πανός 2 και Τερψιχόρης στην Εκάλη, αποτελούμενο διώροφη κατοικία σε οικόπεδο 2.905 τ.μ. Στην συνέχεια, υπέβαλε δήλωση έναρξης δραστηριότητας στην Ελλάδα με έδρα τον Πειραιά (Ακτή Μιαούλη …) και αντικείμενο εργασιών την εκμετάλλευση του εν λόγω ακινήτου.

Ως αντίκλητος της αλλοδαπής εταιρείας στην Ελλάδα ήταν η Χρυσούλα Βαρσάκη έως τον Ιούλιο 2001 και από τον Αύγουστο 2001 ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ήταν ο δικηγόρος Μιχαήλ Βαρκλαντής.

Να σημειωθεί ότι σε άλλη δεύτερη ανεξάρτητη οφσορ, την “CASCO PAINTS S.A.” και πάλι της οικογένειας Κασσελάκη, με έδρα τον Παναμά, η κυρία Βαρσάκη, εμφανίζεται ως ταμίας, ενώ πρόεδρος είναι ο πατέρας του Στέφανου Κασελλάκη και γραμματέας η μητέρα του.

Ειδικότερα, το Φεβρουάριο του 1994 με ιδιωτικό συμφωνητικό η εταιρεία εκμίσθωσε το ακίνητο της Εκάλης στον Θεόδωρο Κασσελάκη και τη σύζυγό του Ευαγγελία Κασσελάκη μέχρι τον Απρίλιο του 2002, οπότε το μεταβίβασε στην εταιρεία «Κτηματική Τεχνική Α.Β.Ε.Τ.Ε.» αντί τιμήματος 3.228.173 ευρώ. Στο από 30.4.2002 πωλητήριο συμβόλαιο, αναφερόταν ως συμβαλλόμενος ο αποβιώσας δικηγόρος Μιχαήλ Βαρκλαντής ενεργών για λογαριασμό της πωλήτριας εταιρείας “Oswego”,ως πληρεξούσιος αυτής.

Όμως, η Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠ.Ε.Ε.), πρώην Σ.Δ.Ο.Ε., διενήργησε έλεγχο για την πώληση αυτή. Σύμφωνα με την ΥΠ.Ε.Ε. η αγοράστρια του ακινήτου «Κτηματική Τεχνική» είχε λάβει από Τράπεζα δάνειο για την πληρωμή του τιμήματος και των εξόδων της πώλησης. Στο πλαίσιο αυτό, είχαν εκδοθεί αρχικά 3 επιταγές σε διαταγή της “Oswego”, οι οποίες παραδόθηκαν στον Μ. Βαρκλαντή. Στη συνέχεια, αυτές αντικαταστάθηκαν με 19 νέες επιταγές συνολικής αξίας 3.228.173 ευρώ σε διαταγή του Μ. Βαρκλαντή.
Από τις 19 αυτές επιταγές οι 6 κατατέθηκαν συμψηφιστικά σε προσωπικό λογαριασμό του Μ. Βαρκλαντή, ενώ οι υπόλοιπες 13, συνολικής αξίας 2.235.060 ευρώ, παραδόθηκαν στον Θεόδωρο Κασελλάκη.

Το ΣΔΟΕ αποκάλυψε τους ιδιοκτήτες

Το Μάρτιο του 2002 υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. διενήργησαν έλεγχο στο δικηγορικό γραφείο του Μ. Βαρκλαντή και κατέσχεσαν διάφορα στοιχεία, που αφορούσαν την εταιρεία “Oswego”, μεταξύ αυτών ήταν και το από 12.12.2001 ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ του Θεόδωρου Κασελλακη και του εν λόγω δικηγόρου.

Από τον έλεγχο του Σ.Δ.Ο.Ε. προέκυψε ότι «πραγματικοί ιδιοκτήτες (beneficial owners) της εταιρείας ήταν οι Θεόδωρος και Ευαγγελία Κασσελάκη».

Μεταβίβαση από την μια οφσορ στην άλλη

Παράλληλα, σύμφωνα με το κατασχεθέν ιδιωτικό συμφωνητικό ο Θεόδωρος Κασσελάκης, ως νόμιμος εκπρόσωπος άλλης οφσορ εταιρείας της “CASCO INTERNATIONAL A.B.E.E.” (σ.σ.: με έδρα στην Ελλάδα την Ακτή Μιαούλη …), αναγνώρισε την ύπαρξη οφειλής της εταιρείας προς τον Μ. Βαρκλαντή και δεσμεύθηκε για την εξόφλησή της, δηλώνοντας:

«Δεδομένης της ιδιότητάς μου ως beneficial owner και δη κατά ποσοστό 50% της υπεράκτιας εταιρείας με την επωνυμία “Oswego Estates Limited” της οποίας νόμιμος γενικός πληρεξούσιος είναι ο ίδιος Μ. Βαρκλαντής, δηλώνω ρητά, ανέκκλητα και ανεπιφύλακτα ότι εκχωρώ από τούδε στον Μ. Βαρκλαντή το ισόποσο προς την ανωτέρω οφειλή μέρος από το καταβληθησόμενο τίμημα κατά την επικείμενη αγοραπωλησία, είτε ενός ακινήτου ιδιοκτησίας της εταιρείας “Oswego Estates Limited” κειμένου επί της οδού Πανός 2 στην Εκάλη Αττικής είτε του συνόλου των μετοχών της ίδιας εταιρείας και συγκεκριμένα μέχρι του ποσού των 36.801.000 δραχμών ή 108.000 ευρώ.

Βεβαιώνω τέλος ότι η ανωτέρω εκχώρηση είναι γνωστή και στη σύζυγό μου Ευαγγελία Κασσελάκη, η οποία είναι beneficial owner της εταιρείας “Oswego Estates Limited” κατά το υπόλοιπο 50% και η οποία δεν έχει καμία αντίρρηση ως προς τη σύνταξη και υπογραφή του παρόντος».

Στην συνέχεια, η εταιρεία “Oswego” υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, των οικονομικών ετών 1995-2001 για τα μισθώματα που εισέπραξε. Για τις δηλώσεις τις 6ετιας αυτής (1995-2001) επιβλήθηκε επί πλέον φόρος, καθώς στη βίλα είχαν γίνει δύο προσθήκες, όπως προκύπτει από τις σχετικές οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν το 1990 και 1991.

Ο Θεόδωρος Κασσελάκης ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας “Oswego” στην συνέχεια υπέβαλε αίτηση διοικητικής επίλυσης της διαφοράς για τον φόρο εισοδήματος των ετών 1995-2001 και για τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας των ετών 1998-2001.

Μετά από αυτό οριστικοποιήθηκε ο φόρος και οι προσαυξήσεις και βεβαιώθηκαν ταμειακά ποσά σε βάρος της εταιρείας.

Περαιτέρω, η Χρυσούλα Βαρσάκη, η οποία στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος της “Oswego” είχε δηλωθεί ως αντίκλητος αυτής στην Ελλάδα, υπέβαλε στη Δ.Ο.Υ. το από 13.4.2004 υπόμνημα, με το οποίο αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με την εταιρεία αυτή.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «ήταν υπάλληλος σε άλλες εταιρείες συμφερόντων του Θεόδωρου Κασσελάκη και τον Φεβρουάριο 1994 ο ίδιος της ζήτησε επιτακτικά να ενεργήσει ως πληρεξούσια, αντιπρόσωπος και αντίκλητος της εταιρείας “Oswego”, της οποίας αυτός και η σύζυγός του ήσαν μόνοι πραγματικοί ιδιοκτήτες».

Ωστόσο, ο Θεόδωρος και Ευαγγελία Κασσελάκη τον Μάιο του 2005 κατέθεσαν στη Δ.Ο.Υ. έγγραφό με το οποίο όχι μόνο τράβηξαν το χαλί στον Μ. Βαρκλαντή.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν, ότι «οποιοδήποτε πληρεξούσιο σε σχέση με την “Oswego” προσκομίσει ή έχει τυχόν προσκομίσει ο Μ. Βαρκλαντής είναι είτε άκυρο είτε έχει ανακληθεί από τον Αύγουστο 2001 είτε είναι πλαστό».

Σταμάτησε να πληρώνει φόρους

Κατά τα επόμενα οικονομικά έτη 2002-2003 η “Oswego” δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και εκδόθηκαν σε βάρος της φύλλα ελέγχου φόρου εισοδήματος.

Αναλυτικότερα, επιβλήθηκε, φόρος εισοδήματος 101.141 ευρώ (για εισπραχθέντα μισθώματα) και 3.302.809 ευρώ (για υπεραξία από την πώληση του ακινήτου). Αφετέρου, καταλογίστηκε φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας των ετών 2001– 2002 και επιβλήθηκε αντίστοιχα φόρος 11.673 ευρώ και 5.836 ευρώ.

Εξαφανίστηκε ο Κασσελάκης, χάθηκε η “Oswego”

Η επίδοση των καταλογιστικών φύλλων ελέγχου της Δ.Ο.Υ. έγινε στον Δήμαρχο Πειραιά καθώς, «κατά τον χρόνο της επίδοσης (Φεβρουάριος 2008), η “Oswego” φέρεται ότι είχε διακόψει τις εργασίες της και δεν υπήρχε στη δηλωθείσα διεύθυνση της έδρας της, ενώ, ο νόμιμος εκπρόσωπός της Θ. Κασσελάκης αναζητηθείς στην κατοικία του, στην οδό Θεμιστοκλέους 17 στην Εκάλη, διαπιστώθηκε ότι εκεί ήταν άγνωστος». Η νέα διεύθυνση που δηλώθηκε (Θεμιστοκλέους) δεν είναι αυτή της διώροφης βίλας (Πάνος και Τερψιχόρης).

Μετά τις καταλογιστηκές πράξεις από την Δ.Ο.Υ. βεβαιώθηκε φόρος εισοδήματος οικονομικών ετών 2002-2003, Φ.Μ.Α.Π. ετών 2001–2002, 3.418.002 ευρώ συνολικά και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 598.267 ευρώ (συνολικά 4.016.269 ευρώ, πλέον των προσαυξήσεων).

Έχασε την μάχη με την Δικαιοσύνη

Μετά από όλα αυτά, ο Θεόδωρος Κασσελάκης προσέφυγε στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ζητώντας την ανακοπή των πράξεων ταμειακής βεβαίωσης, αλλά το έτος 2011 απορρίφθηκε. Και απορρίφθηκε καθώς το ποσό που του καταλογίσθηκε το έχει αποδεχθεί, «ως νόμιμος εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας, με πρακτικά διοικητικής επίλυσης της διαφοράς».

Επιπρόσθετα απορρίφθηκε, καθώς έχει καταστεί συνυπεύθυνος για την καταβολή του ποσού λόγω «της ιδιότητάς του ως παρένθετου προσώπου – πραγματικού ιδιοκτήτη (beneficial owner) της ελεγχόμενης εταιρείας και όχι λόγω της ιδιότητάς του ως νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας».

Η πρωτόδικη απορριπτική απόφαση, μεταξύ των άλλων, επαναλαμβάνει ότι ο Θεόδωρος Κασσελάκης είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της οφσορ, σύμφωνα και με υπόμνημα της κυρίας Βαρσάκη προς τη Δ.Ο.Υ. (13.4.2004), στο οποίο ανάφερε ότι μόνοι πραγματικοί ιδιοκτήτες της εταιρείας ήταν ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και η σύζυγός του.

Ακόμη, ο Θεόδωρος Κασσελάκης ζήτησε από το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά να αναιρεθεί η πρώτοδικη απόφαση. Όμως, το έτος 2018 οι εφέτες απέρριψαν και πάλι την αίτησή του. Το Εφετείο αναφέρει, μεταξύ των άλλων, ότι ο Θεόδωρος Κασσελάκης «έχει υπογράψει και αποδεχθεί, ως νόμιμος εκπρόσωπος, τα πρακτικά διοικητικής επίλυσης της διαφοράς για τους επιβληθέντες φόρους εισοδήματος σε βάρος της υπεράκτιας εταιρείας».

Σε άλλο σημείο οι εφέτες αναφέρουν, ότι ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «ήταν ο δικαιούχος και ο εν τοις πράγμασι ασκών τη διοίκηση της εταιρείας στην Ελλάδα και ότι αφού μοναδικό αντικείμενο εργασιών της εταιρείας “Oswego” στην Ελλάδα ήταν η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου ακινήτου…».

Τον Ιανουάριο του 2019 ο Θεόδωρος Κασσελάκης προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να αναιρεθεί η σε βάρος του εφετειακή απόφαση. Πέντε χρόνια μετά την κατάθεση της αναίρεσης στο ΣτΕ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αποφάνθηκε ότι η αίτηση αναίρεσης πρέπει να απορριφθεί ως αβάσιμη. Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν ως αβάσιμούς όλους τους λόγους που προέβαλε ο πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, λόγω σπουδαιότητας, η οποία ανάγεται στην ερμηνεία του άρθρου 115 του Κ.Φ.Ε., κρίθηκε ότι η υπόθεση πρέπει να παραπεμφθεί από την 5μελη στην 7μελη σύνθεση του ίδιου Τμήματος, προς οριστική κρίση και τώρα δημοσιεύθηκε η απόφαση της 7μελους σύνθεσης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ειδήσεις σήμερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν