Μετά τον Δήμο Κισάμου και ο Δήμος Πλατανιά ζητά από το Υπουργείο Εσωτερικών να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω λειψυδρίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒΑ, Ευτύχη Μαυρογένη, στις Βουκολιές υπάρχει επάρκεια νερού ύδρευσης και υποφέρει η άρδευση. Μάλιστα ο ΟΑΚ έχει ζητήσει τη συνδρομή της ΔΕΥΑΒΑ, για νερό προκειμένου να το διαθέσει στην άρδευση με τον κ. Μαυρογένη να σημειώνει ότι έδωσε η επιχείρηση νερό στον Οργανισμό και διαπίστωσε πως σε μία εβδομάδα η πτώση της παροχής ήταν ραγδαία.
Όπως είπε σε συνέντευξη του στην εκπομπή, Πλήρες Πρωινό, “Το πρόβλημα είναι ότι ο Σεμπρωνιώτης δίνει 40 κυβικά την ώρα που είναι πολύ λίγα, τη στιγμή που γέμισε πριν χωρίς κανένα πρόβλημα μια 500άρα δεξαμενή. Τώρα προσπαθούμε με πολλές ενέργειες και με ανάποδες ροές να γεμίσουμε τις δεξαμενές”.
Για την καλύτερη διαχείριση του νερού αναγκαστικά θα ακολουθήσουν περιορισμοί και κανόνες στα ποτίσματα είπε ο κ. Μαυρογένης και μάλιστα μέσα στη μέρα θα βγει και σχετική ανακοίνωση από τη ΔΕΥΑΒΑ.
Σε περιοχές ειδικά που τα δίκτυα είναι μικτά, δηλαδή είναι και ύδρευσης και άρδευσης, όπως στο Πολεμάρχι και στη Χρυσαυγή θα μπουν οι περιορισμοί. “Δηλαδή αν ποτίζει κάποιος, τα σπίτια δε θα έχουν νερό να πιούν και αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Όχι κάθε μέρα πότισμα αλλά 2 – 3 φορές την εβδομάδα.
“Στα Παλιά Ρούματα κατασπατάληση νερού “
Ο κ. Μαυρογένης είπε πως στα Παλιά Ρούματα γίνεται κατασπατάληση νερού και θα ακολουθηθεί μια αστυνομικής φύσης διαδικασία όπως είπε χαρακτηριστικά. Δηλαδή ο υδρονομέας σε όποιον δεν τηρεί τους περιορισμούς θα επιβάλει πρόστιμα τα οποία προβλέπονται από τον νόμο περί νεροκλοπής.
Αυτά τα προβλήματα δε θα ήταν τόσο έντονα αν το Κράτος είχε εντάξει στο πρόγραμμα Τρίτσης εγγειοβελτιωτικά έργα προϋπολογισμού 10.000.000€ των οποίων οι μελέτες είναι ώριμες.