«Όχι» στις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων της περιοχής λέει με ανακοίνωση της η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Πλατανιά.
Στη ανακοίνωση σημειώνεται επίσης πως «τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ξανά ως αριθμοί, καθώς στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου συγχωνεύονται τμήματα και από 12θέσιο μετατρέπεται σε 10θέσιο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η κτιριακή υποδομή για 12 τμήματα και κυρίως υπάρχουν σχετικές γνωματεύσεις από το ΚΕΔΑΣΥ.»
Η ανακοίνωση:
Έχουμε καταδικάσει τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολικών τμημάτων ως μέτρο αντιπαιδαγωγικό που θα επιφέρει την περαιτέρω υποβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου με θύματα τα παιδιά μας και τα μορφωτικά τους δικαιώματα.
Τη νέα σχολική χρονιά, όπως όλα δείχνουν, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ξανά ως αριθμοί, καθώς στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου συγχωνεύονται τμήματα και από 12θέσιο μετατρέπεται σε 10θέσιο, παρά το γεγονός ότι υπάρχει η κτιριακή υποδομή για 12 τμήματα και κυρίως υπάρχουν σχετικές γνωματεύσεις από το ΚΕΔΑΣΥ.
Και σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και τα παιδιά μας μέσα στα σχολεία, ενημερωνόμαστε πως οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης εκκινούν διαδικασίες διώξεων απέναντι σε εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για να μην κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία μας και να μην εμπορευματοποιηθεί ακόμα περισσότερο η ακριβοπληρωμένη από τις τσέπες μας, κατά τ’ άλλα δημόσια, παιδεία, με την κλήση εκπαιδευτικού από το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου. Ντροπή! Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης εκπαιδευτικών, που αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
Είμαστε στο πλευρό των γονέων και των δασκάλων μας. Ο αγώνας για τη μόρφωση των παιδιών μας είναι αγώνας όλων μας!
Όλοι και όλες στην κινητοποίηση, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.
Διεκδικούμε:
• Να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων.
• Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία δίωξης εκπαιδευτικών που αγωνίζονται για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.
• Τμήματα 15 μαθητών στο Νηπιαγωγείο, στην Α’ και Β’ Δημοτικού και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις του Δημοτικού και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 15 μαθητές ανά κατεύθυνση ΓΕΛ και 10 ανά Εργαστήριο ΕΠΑΛ.
• Άμεση κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών σε εκπαιδευτικό, ειδικό επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Καμία χαμένη διδακτική ώρα.