Ο Καθηγητής Θρασύβουλος Σπυρόπουλος έχει ξεπεράσει τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό του έργο

6'

Ο Καθηγητής Θρασύβουλος Σπυρόπουλος της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης έχει ξεπεράσει τις 10.000 αναφορές άλλων ερευνητών στο ερευνητικό του έργο, σύμφωνα με το Google Scholar, το οποίο κατά τον Σεπτέμβριο του 2024 εμφανίζει 13.938 αναφορές (h-index: 45).

Είναι μία ιδιαίτερη επίδοση ακαδημαϊκής και ερευνητικής αναγνώρισης, η οποία έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχες επιδόσεις πολλών εν ενεργεία και αφυπηρετησάντων Καθηγητών του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Με τις επιδόσεις αυτές επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά το υψηλής ποιότητας ερευνητικό έργο που παράγει το διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Σύντομο Βιογραφικό Θρασύβουλου Σπυρόπουλου

Ο Καθ. Θρασύβουλος Σπυρόπουλος έλαβε το Δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2000 και τίτλο Ph.D. Μηχανικού Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο University of Southern California των Η.Π.Α. το 2006. Μεταξύ 2006 και 2007 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός στο ερευνητικό κέντρο INRIA, Sophia-Antipolis της Γαλλίας και μεταξύ 2007 και 2010  ως ερευνητής και λέκτορας στο ETH, Zurich της Ελβετίας. Από το 2010 ως το 2020, και το 2020 ως το 2022, διετέλεσε αναπληρωτής καθηγητής και καθηγητής, αντίστοιχα, στο ινστιτούτο (grande école) Eurecom της Νότιας Γαλλίας. Από τον Απρίλιο του 2022 είναι καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Η.Μ.Μ.Υ.) του Πολυτεχνείου Κρήτης στο αντικείμενο της Μοντελοποίησης και Βελτιστοποίησης Δικτύων Υπολογιστών.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν τα δίκτυα επικοινωνιών και υπολογιστών, τη μοντελοποίηση στοχαστικών συστημάτων και συστημάτων αναμονής, τις μεθόδους συνεχούς,  διακριτής, και κατανεμημένης βελτιστοποίησης, τα κοινωνικά δίκτυα, τους αλγορίθμους συστάσεων, και θέματα σχετικά με τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθησης με εφαρμογή σε δικτυακά προβλήματα. Έχει δημοσιεύσει άνω των 150 ερευνητικών άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών συνεδρίων με κρίση στις παραπάνω περιοχές, έργα που έχουν συγκεντρώσει άνω των 12000 αναφορών. Είναι παραλήπτης του βραβείου καλύτερου άρθρου στα συνέδρια IEEE SECON 2008, IEEE WoWMoM 2012, καθώς και επιλαχών για το βραβείο καλύτερου άρθρου στα συνέδρια ACM Mobihoc 2011, IEEE WoWMoM 2015, IEEE WoWMoM 2021. Το 2019 αναγνωρίστηκε ως ένας από τους 45 σημαντικότερους Έλληνες ερευνητές κάτω των 45, με βάσει ετεροαναφορές στο έργο του, και πιο πρόσφατα ως μέλος του κορυφαίου 2% των ερευνητών παγκοσμίως.

Ο Θρασύβουλος Σπυρόπουλος έχει, επίσης, διατελέσει μέλος επιτροπής των σημαντικότερων συνεδρίων στο αντικείμενο των Δικτύων Υπολογιστών, όπως τα IEEE INFOCOM, ACM Sigmetrics, ACM Mobihoc, καθώς και συντάκτης από το 2017 ως το 2022 στο κορυφαίο περιοδικό του χώρου, ACM/IEEE Transactions on Networking. Έχει, τέλος, συμμετάσχει στην οργάνωση συνεδρίων του χώρου, όπως τα IEEE NetSciCom, ACM Chants, ACM Sigmetrics, και άλλων. Έχει επιβλέψει η συνεπιβλέψει 3 διδακτορικές διατριβές στο ETH, Zurich, και ακόμα 11 στη Eurecom, France.

Google Scholar

Το Google Scholar είναι μία ελεύθερα προσβάσιμη βάση δεδομένων και μηχανή αναζήτησης που αναπαράγει και διαδίδει το πλήρες κείμενο της επιστημονικής βιβλιογραφίας σε μια σειρά από μορφές εκδόσεων και επιστημονικών κλάδων. Ταυτόχρονα, υπολογίζει αυτόματα βιβλιομετρικά δεδομένα για μεγάλο πλήθος ερευνητών ανά τον κόσμο, παρέχοντας ανάλυση των δεδομένων τους κατ’ έτος και συνδέσμους στις δημοφιλέστερες ερευνητικές τους εργασίες και στους συν-συγγραφείς τους. Η βάση Google Scholar περιλαμβάνει τα πιο έγκριτα σε απευθείας σύνδεση επιστημονικά περιοδικά και βιβλία, πρακτικά συνεδρίων, διατριβές, προδημοσιεύσεις, περιλήψεις, τεχνικές εκθέσεις, και άλλες επιστημονικές βιβλιογραφικές έρευνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ειδήσεις σήμερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν