Παιδική κακοποίηση: Εκπαιδεύονται οι γιατροί να εντοπίζουν την παραμέληση – 18 παιδιά σε τρεις μήνες στα Χανιά

3'

Κλινικό φροντιστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Circe -Ja BP5, στο πνευματικό κέντρο Χανίων σήμερα το πρωί παρουσία γιατρών, ψυχολόγων, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται με την προστασία των παιδιών με θέμα: “Υπόνοια κακοποίησης – Παραμέλησης Παιδιού: Αξιολογώ και Δρω!”

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τις καταγγελίες το 2024 καταγράφηκαν περισσότερα από 2.300 περιστατικά κακοποίησης παιδιών στη χώρα μας, και στα Χανιά τρία περιστατικά από τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας οδηγήθηκαν σε περαιτέρω διερεύνηση ενώ για 15 ακόμα έχει ανοίξει ο φάκελος παρακολούθησης τους.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ και Υπεύθυνη της Μονάδας Φροντίδας για την Ασφάλεια των παιδιών της ΄Β Παιδιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ Αγλαϊα Κυριακου, Αλεξάνδρα Σολδάτου, είπε σε δηλώσεις της ότι τα παιδιά δυστυχώς που εξετάζουν στο νοσοκομείο δεν έχουν ηλικία. Από τα 0 έτη δυστυχώς κάποια κακοποιούνται ή παραμελούνται συστηματικά και οι γιατροί πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν τα σημάδια ειδικά όταν δεν είναι εμφανή στο σώμα.

Στο πλαίσιο του φροντιστηρίου η παραμέληση αναδείχτηκε ως ένα μείζον πρόβλημα αφού ολοένα και περισσότερες οικογένειες λόγω φτώχειας δε μπορούν να προσφέρουν τα απαραίτητα στα παιδιά τους, καθιστώντας τα ευάλωτα σε ασθένειες.

Το κλινικό φροντιστήριο για την διάγνωση της κακοποίησης παιδιών που διοργανώθηκε από την 7η ΥΠΕ και το 2ο Κ.Υ. Χανίων και απευθυνόταν σε γιατρούς, επισκέπτες υγείας, νοσηλευτές, ψυχολόγους και άλλες ειδικότητες, βασισμένο σε Πορτογαλικό πρότυπο που ξεχωρίζει παγκοσμίως.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ειδήσεις σήμερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν