Εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της κατηγορίας της δικηγόρου Ελένης Χρονοπούλου περί σεξουαλικής και σωματικής κακοποίησης από τον Αλέξη Γεωργούλη καθώς ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν πως επίκεινται και νέες κατηγορίες κατά του Ευρωβουλευτή

Υπάρχουν φήμες στις για τρεις περιπτώσεις που αφορούν άσχημη συμπεριφορά σε συνεργάτες ενώ υπάρχει και μια πιο σοβαρή περίπτωση που έχει να κάνει με μια ασκούμενη στο γραφείο του ευρωβουλευτή, που συνεργάστηκε μαζί του στην αρχή της θητείας του, τέλη του 2019 μέχρι τις αρχές του 2020.

Όπως ακούγεται στις Βρυξέλλες, η κοπέλα τον έχει καταγγείλει είτε για σεξουαλική κακοποίηση είτε για σεξουαλική παρενόχληση, ξυλοδαρμό.

Όπως τονίζει η ανταποκρίτρια του OPEN στη βελγική πρωτεύουσα Μαρία Αρώνη, «προφανώς, εάν έχει συμβεί κάτι τέτοιο εκτός εργασιακού χώρου η κοπέλα τον έχει καταγγείλει στο αρμόδιο γραφείο της Ευρωβουλής. Το γραφείο αυτό δεν λέει ποτέ τι καταγγελίες γίνονται ακριβώς γιατί ίσως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις και δεν μπορούν να τα δίνουν όλα στη δημοσιότητα. Λειτουργεί επίσης συμβουλευτικά και εάν είναι σοβαρές οι καταγγελίες προτρέπουν το θύμα να απευθυνθεί στη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Βέλγοι δικηγόροι του κ. Γεωργούλη θα ζητήσουν σήμερα από τη δικαστή τη δικογραφία. Επίσης, θα ζητήσουν να δει η δικαστής τον ευρωβουλευτή γιατί θέλουν να επισπευθεί η διαδικασία. Πάντως, η πιθανότητες να τον δεχτεί η δικαστής είναι πολύ λίγες καθώς δεν έχει αρθεί η ασυλία του. Επίσης, η δικαστής έχει τη δυνατότητα να μην δώσει ολόκληρη την δικογραφία μέχρι να λυθεί το ζήτημα του ασύλου.

Όσον αφορά τη διαδικασία της άρσης της ασυλίας, αυτή θα διαρκέσει καιρό ακόμα, ενδεχομένως και μήνες.

Μετά τις σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει, με τον Αλέξη Γεωργούλη να αποπέμπεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν πιέσεις να αφήσει την έδρα στο Ευρωκοινοβούλιο, ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο τι θα πράξει τελικά ο ίδιος.

«Γιατί άργησε η βελγική δικαιοσύνη 3 χρόνια;»
Την ίδια ώρα, ο ποινικολόγος Βασίλης Χειρδάρης, μιλώντας στο Open θέτει το ζήτημα της μεγάλης καθυστέρησης των βελγικών Αρχών, που φαίνεται να κινήθηκαν μετά από 3 χρόνια από την ημέρα που έκανε την καταγγελία η κυρία Χρονοπούλου.

Όπως αναφέρει: «Παρότι η βελγική δικαιοσύνη είναι γνωστή για την επαγγελματικότητα και τη σοβαρότητα της, εδώ επέδειξε μια προφανή αμέλεια και καθυστέρηση. Δεν είναι δυνατόν εδώ και 3 χρόνια μια τόσο σοβαρή καταγγελία να μην έχει διερευνηθεί από τις βελγικές αρχές. Όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν υπογράψει μια σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης το 2011 για προστασία των θυμάτων της ενδοοικογενειακής βίας και της βίας κατά των γυναικών. Σε αυτή προβλέπει να κινούνται άμεσα και αποτελεσματικά. Στην καθυστέρηση εδώ υπάρχει και παραβίαση της διεθνούς σύμβασης. Η αστυνομία το καθυστέρησε πολύ να το στείλει στις εισαγγελικές αρχές».

 Δικηγόρος Χρονοπούλου: Δεν υπάρχει καθυστέρηση
Παράλληλα, η δικηγόρος της κυρίας Χρονοπούλου αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση όσον αφορά στις διαδικασίες τις βελγικής δικαιοσύνης. «Εξ’ όσων έχω πληροφορηθεί οι χρόνοι είναι οι συνήθεις», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και παράλληλα επεσήμανε πως η καταγγέλλουσα πήγε αρμοδίως στις βελγικές Αρχές και από τη στιγμή που κατήγγειλε το περιστατικό, έγιναν τα προβλεπόμενα.

Ο ίδιος τονίζει ότι η καταγγέλλουσα είχε επιλέξει να τηρήσει τη μυστικότητα της διαδικασίας, όμως από τη στιγμή που έγινε γνωστή η καταγγελία της σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη καθώς οι βελγικές Αρχές προχώρησαν σε αίτημα για την άρση της ασυλίας του Ευρωβουλευτή, το όνομά της διέρρευσε παρά τη θέλησή της.

 Ο Σπήλιος Σπηλιάκος τόνισε ότι η ίδια είναι ένας πολύ δυνατός άνθρωπος, αγωνίστρια. «Είναι δύσκολη περίοδος, παλεύει, αντέχει», είπε και πρόσθεσε ότι γνωρίζει την καταγγελία από την πρώτη στιγμή.

«Είμαστε σε επικοινωνία από τότε», σημείωσε προσθέτοντας πως «η κυρία Χρονοπούλου πήγε στις βελγικές Αρχές και κατήγγειλε το περιστατικό και από εκεί και πέρα σε συνεννόηση με τις Αρχές έγιναν τα προβλεπόμενα. Δεν θέλω να επεκταθώ στο συγκεκριμέμνο κομμάτι, έχει γίνει ό,τι είναι απαραίτητο με βάση της δικονομία του Βελγίου», ενώ σημείωσε πως δεν έχει γίνει παρόμοια κίνηση στις ελληνικές Αρχές καθώς «αρμοδιότητα έχει το Βέλγιο».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ειδήσεις σήμερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν