Taste Atlas: Τα 10 πιάτα που έδωσαν την πρωτιά στην Ελλάδα ως καλύτερη κουζίνα στον κόσμο

2'

Ως η καλύτερη κουζίνα του κόσμου για τη σεζόν 2024-25 ψηφίστηκε η ελληνική στα βραβεία του Taste Atlas, αφήνοντας πίσω της την ιταλική, τη γαλλική και στην ισπανική, οι οποίες ήταν από τα φαβορί για να κερδίσουν αυτόν τον τίτλο.

Εδέσματα όπως η γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι έδωσαν στην Ελλάδα την πρωτιά.

Οι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο

Μετά την Ελλάδα, στη δεύτερη θέση ακολουθεί η ιταλική κουζίνα, στην τρίτη η μεξικάνικη και στην τέταρτη η ισπανική.

Αναλυτικά οι 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο:

Ελλάδα
Ιταλία
Μεξικό
Ισπανία
Πορτογαλία
Τουρκία
Ινδονησία
Γαλλία
Ιαπωνία
Κίνα
Πολωνία
Ινδία
ΗΠΑ
Περού
Σερβία
Βραζιλία
Κροατία
Κολομβία
Βιετνάμ
Ουγγαρία

Τα δέκα ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία

Γραβιέρα Νάξου
Σαγανάκι
Παϊδάκια
Γραβιέρα Κρήτης
Κοντοσούβλι
Τρίγωνα πανοράματος
Συμιακό γαριδάκι
Σφέλα
Αρσενικό Νάξου
Μπουγάτσα

Στην Πελοπόννησο η… γουρουνοπούλα συνιστά κορυφαίο πιάτο, ενώ στους αναγνώστες προτείνεται επίσης το κουνουπίδι καπαμά, το τσουχτί και οι πετούλες.

Στις Κυκλάδες τις εντυπώσεις, κερδίζει η γραβιέρα αλλά και το αρσενικό Νάξου, η κοπανιστή, η φάβα και τα ντοματίνια της Σαντορίνης, η λαδένια της Κιμώλου, καθώς και οι τοματοκεφτέδες.

Στην Κρήτη ξεχωρίζουν ο ντάκος, το απάκι, η στάκα, τα καλτσούνια, το αντικριστό, αλλά και οι χοχλιοί μπουρμπουριστοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ειδήσεις σήμερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν