Τα κεντρικά γραφεια, αλλά και εγκαταστάσεις του ΟΣΕ επισκέφτηκαν αιφνιδιαστικά την Τρίτη οι δικαστικές αρχές που διερευνούν τα αίτια της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους» το κλιμάκιο των αρχών αφαίρεσε και πήρε σκληρούς δίσκους των ηχητικών αρχείων προκειμένου να γίνει αντιπαραβολή με στοιχεία που έχει ήδη στη δικογραφία ο εφέτης ανακριτής, Σωτήρης Μπακαίμης ώστε να διαπιστωθεί εάν ειναι τα ίδια.
Η έφοδος έγινε στον απόηχο των αποκαλύψεων για αλλοιωμένες συνομιλίες από τα καταγραφικά του Οργανισμού τη νύχτα που συνέβη το δυστύχημα, αλλά και της αναφοράς που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης για το θέμα αυτό.
Οπως μεταδίδουν στο «Εθνος» πηγές κοντά στην υπόθεση, οι αρχές αρχικά πέρασαν το κατώφλι του κεντρικού κτιρίου του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου. Στη συνέχεια μετέβησαν στον Σταθμό Αθηνών, όπου φυλλάσσονται οι συνομιλίες από τα καταγραφικά του Οργανισμού, ενώ αργά το βράδυ το κλιμάκιο επισκέφτηκε και το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών (ΣΚΑ), όπου βρίσκονται τα αρχεία του συστήματος GSM-R, δηλαδή του ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας και ραδιοκάλυψης.
Πάντως το κλιμάκιο δε συναντήθηκε καθόλου με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Παναγιώτη Τερεζάκη, ο οποίος την Τρίτη βρισκόταν στη Λάρισα. Ωστόσο μίλησε με εργαζομένους και τους επικεφαλής των δευθύνσεων συστημάτων κυκλοφορίας μεταξύ των οποίων και ο διευθυντής Ζαχαρίας Στουρνάρας, ο οποίος ήταν το στέλεχος του Οργανισμού που «έκοψε» τον σταθμάρχη σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση την ώρα που εξηγούσε πως η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα δε λειτουργούσε λέγοντας το γνωστό πλέον «τέλος». Στον κ. Στουρνάρα έχει ασκηθεί δίωξη αλλά έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την έξοδό του από τον Άρειο Πάγο ειχε κάνει λόγο για χάλκευση και διαρροή του ηχητικού υλικού με τις συνομιλίες των μηχανοδηγών του ΟΣΕ την ημέρα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη και την προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, προκειμένου να δημιουργήσουν την αίσθηση του ανθρώπινου λάθους.
Πηγή: ethnos.gr