Πάνω από το 55% των αναζητούντων εργασία προτιμούν την τετραήμερη εβδομάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα λαμβάνουν τον ίδιο μισθό
Τέσσερις στους δέκα αλλάζουν κάθε δύο ή τρία χρόνια δουλειά, ενώ ένας στους δύο απαντά πως δεν επιβραβεύεται από τον εργοδότη του.
Είναι η ακτινογραφία όσων αναζητούν εργασία (job seekers) στην Ελλάδα, μέσα από την έρευνα του kariera.gr η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω του Linkedin.
Στην έρευνα στην οποία απάντησαν περισσότερα από 20.000 άτομα που αναζητούν εργασία αποτυπώθηκαν αυτά που ζητούν από τους πιθανούς εργοδότες τους. Οι απαντήσεις αφορούν την 4ήμερη εργασία, τα κίνητρα παραγωγικότητας, το τι ζητούν από ένα μάνατζερ, αλλά και το τι τους κρατάει μακριά από τη δουλειά των ονείρων τους.
1. Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε 4ήμερη εργασία με τον ίδιο μισθό, ενώ το 45% επεσήμανε πως προτιμά 5ήμερη εργασία με 20% αύξηση μισθού.
2. Όσον αφορά το κάθε πότε οι εργαζόμενοι αλλάζουν δουλειά, το 41% σημείωσε πως αυτό συμβαίνει κάθε 2-3 χρόνια, το 11% κάθε χρόνο, ενώ το 32% των ερωτώμενων πως δύσκολα μετακινείται.
3. Παραγωγικότητα: το 34% των ερωτηθέντων υπογράμμισε πως ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής (work-life balance), το 32% ανέφερε τις ευκαιρίες ανέλιξης και εξέλιξης, το 26% το καλό κλίμα και το 8% τον καλό μάνατζερ.
4. Στο ίδιο πλαίσιο, ερωτηθέντες για το τι κάνει έναν μάνατζερ καλό, πάνω από τους μισούς απαντούν «η ενσυναίσθηση», ένας στους 3 αναφέρει την καθοδήγηση, ενώ το 18% σημειώνει την οργάνωση.
5. Ένας στους δύο ερωτηθέντες απάντησε πως δεν επιβραβεύεται καθόλου από τον εργοδότη του, ενώ το 24% αναφέρει πως επιβραβεύεται με αύξηση μισθού και το 23% λαμβάνει bonus.
6. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό στίβο στην πλειοψηφία τους αφορούν το συνδυασμό επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής (43%), ενώ ακολουθούν ο σεξισμός και το bullying, η έλλειψη ευκαιριών και η άνιση αμοιβή.
7. Το 84% των ερωτηθέντων απαντά πως ήταν ανοιχτό σε νέες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
8. Τέλος, οι ερωτηθέντες για το τι είναι αυτό που τους κρατά μακριά από τη δουλειά των ονείρων τους, απαντούν κατά σειρά: η έλλειψη εμπειρίας και δεξιοτήτων, η δυσκολία στη μετεγκατάσταση, η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η δυσκολία στη δικτύωση (networking).
Πηγή: OT