Βορίδης: Εξακολουθεί να λέει «όχι» στον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών – «Αν κάποιος μου πει ότι πρέπει να το κάνω, δεν μπορώ»

10'

Αντίθετος στον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία συνεχίζει να δηλώνει ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, στο Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος». Παράλληλα, στη συνέντευξή του θίγει και το ζήτημα για τον «δράκο» των Εξαρχείων, τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ενώ όπως λέει, δεν αποκλείεται στη Βουλή αξιωματική αντιπολίτευση να ασκεί σε λίγο καιρό το ΠΑΣΟΚ.

Αρχικά, για την ρύθμιση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών, σχολίασε: «Δεν έχω δηλώσει τώρα ότι είμαι αντίθετος με τη ρύθμιση, αυτό είναι περσινά ξινά σταφύλια. Αν με ρωτήσετε, θα το ξαναπώ, δεν έχω αλλάξει άποψη. Επειδή δεν έχει αποφασίσει ο πρωθυπουργός την χρονική στιγμή της εκδήλωσης της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, δεν ξέρω. Δεν έχω να προσθέσω κάτι σε αυτά που έχω πει. Ισχύουν οι θέσεις μου, είναι θέμα του πρωθυπουργού το πότε θα εκδηλωθεί αυτή η πρωτοβουλία. Όποτε το κρίνει και όποτε το αποφασίσει θα ανοίξει η συζήτηση αυτή».

Σε ερώτηση για το ποιο είναι το βασικό «πρόβλημα» για τον ίδιο, η τεκνοθεσία ή ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών ο κ. Βορίδης ανέφερε:

«Είναι θέματα αν ρωτάτε εμένα, και τα δύο. Εγώ είμαι αντίθετος και στα δύο. Όταν είσαι αντίθετος στο γάμο, κατά μείζονα λόγο είσαι αντίθετος και στην υιοθεσία. Αυτή τη στιγμή για την ρύθμιση των νομικών σχέσεων μεταξύ των συμβιούντων, συντρόφων, συζύγων, υπάρχει το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο εξομοιώνει πλήρως τη νομική σχέση με τις νομικές συνέπειες του γάμου. Αν είναι ρυθμισμένες, ποια είναι η προστιθέμενη αξία ως προς το νομικό μέρος; Αυτή τη συζήτηση θέλω να την κάνω όταν και αν ανοίξει».

Παράλληλα, σχολίασε πως:

«Για την ισότητα, το δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων έκρινε το ζήτημα της ισότητας και της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε περίπτωση που υπάρχει κράτος που δεν έχει αναγνωρίσει το γάμο. Και τι είπε; Ότι ο γάμος είναι θεσμός κυρίως που αφορά τα ζητήματα της οικογένειας και επομένως σε περίπτωση μη νομοθετήσεως του, δεν υπάρχει οποιαδήποτε παραβίαση της αρχής της ισότητας. Εναπόκειται στο κράτος να αποφασίσει ότι θέλει να αποφασίσει».

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει και άλλοι διαφωνούντες στη ΝΔ απάντησε «κάποιοι έχουν μιλήσει για αυτό». «Αν κάποιος μου πει πως πρέπει να το κάνεις υποχρεωτικά αυτό, δεν μπορώ να το κάνω», σχολίασε επίσης.

Για τον «δράκο» των Εξαρχείων

«Είναι ένα θέμα σοβαρό» που δεν αναζητήθηκε αφού παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα ο «δράκος των Εξαρχείων» συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας.

«Δεν μπορείς να αφήνεις ελεύθερο κάποιον που έχει κάνει ένα τέτοιο αδίκημα. Να πούμε στους δικαστές πως αυτοί που παραβιάζουν έστω και μια φορά, τέτοια αδικήματα, να ξέρουμε πως η επαναληπτικότητα είναι πολύ υψηλή. Εκεί η απάντηση είναι πως πρέπει να υπάρχει μια συνεννόηση με τους δικαστές να προσπαθούν να εξαντλούν, εάν υπάρχει θέμα προφυλακίσεως, το 18μηνο. Ο αλλοδαπός συνήθως η διαμονή του έχει περιστασιακά χαρακτηριστικά και υπάρχει ο κίνδυνος της φυγής. Και αυτό είναι πρόβλημα», ανέφερε ακόμη.

Παράλληλα, σημείωσε πως «μέσα στο επόμενο διάστημα θα έρθει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Εμείς θα αυστηροποιήσουμε πάρα πολύ το πλαίσιο και της υπ΄ όρων απολύσεως και των αναστολών».

«Είναι πιθανό να δούμε κάποια στιγμή το ΠΑΣΟΚ αξιωματική αντιπολίτευση – Η παρουσία Τσίπρα στη Βουλή ήταν καλύτερη»

«Η κοινοβουλευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν καλύτερη επί Τσίπρα» σχολίασε στη συνέχεια, ο κ. Βορίδης. Μιλώντας για τα κοινοβουλευτικά ζητήματα ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Στη Βουλή το ό,τι έχουμε 8 κόμματα δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση στην κυβέρνηση από το να έχουμε 3. Γιατί υπάρχει μια πολύπλευρη κριτική από διάφορες οπτικές. Έχεις 5-6 μέτωπα που έχεις κριτική. Δεν έχουμε στριμωχτεί γιατί έχουμε πάρα πολύ καλή κυβέρνηση. Εμείς 157 βουλευτές θα είχαμε όσα και αν ήταν τα κόμματα. Η κοινοβουλευτική σταθερότητα είναι εξασφαλισμένη. Αυτό που μας πιέζει είναι η ποιότητα του επιχειρήματος. Όταν θα έρθει κάποιος που θα σου πει κάτι που θα πατάει, θα είναι σοβαρή κριτική. Άρα αυτό πιέζει και όχι η ποσότητα των βουλευτών.

Για τις αναφορές που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή στον Νίκο Ανδρουλάκη ο κ. Βορίδης σχολίασε πως «το έκανε αυτό γιατί από τον κ. Φάμελλο δεν ακούσαμε κανένα επιχείρημα, καταγγελτικός λόγος, ισοπεδωτικός. Δεν χρειάζεται πολλά για το απαντήσεις αυτόαφού τελειώνει σε 3 λεπτά. Και ακούσαμε τον κ. Ανδρουλάκη που έθεσε 5 ζητήματα και σε αυτά τα 5 ζητήματα θεώρησε πως πρέπει να απαντήσει. Έχει να κάνει μόνο με την ποιότητα της αντιπολίτευσης».

Ακόμα, σχολιάζοντας τη δήλωση Μητσοτάκη που είπε «θα δούμε σε πόσο καιρό αν θα είναι ακόμα αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ» ο κ. Βορίδης είπε πως «τα είπε εξαιρετικά. Γιατί αυτή τη στιγμή έχουμε φαινόμενα εντός του κοινοβουλίου που φαίνεται πως εξελίσσονται. Αποχωρήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που επηρεάζει το αριθμητικό μέγεθος του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν, όπως διαβάζω, θα αποχωρήσει η ομάδα της Έφης Αχτσιόγλου, θα έχουμε δύο κόμματα. Σε δύο μήνες εάν έχεις αποχώρηση άλλων 10, είναι πιθανό κάποια στιγμή αξιωματική αντιπολίτευση αριθμητικά να γίνει το ΠΑΣΟΚ. Εμείς βλέπουμε μια εικόνα αποσύνθεσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αν με τους χειρισμούς σου οι 45 βουλευτές γίνουν 15, δεν θα είσαι αξιωματική αντιπολίτευση με 15 βουλευτές και θα έχει το ΠΑΣΟΚ 35. Γιατί να γίνουν εκλογές; Γιατί έχασε ο Κασσελάκης βουλευτές;».

Για την αναφορά του πρωθυπουργού που έκανε λόγο για Black Friday στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός ανέφερε «πολύ ωραίο ήταν. Πολύ μου άρεσε και το βλέπω να υλοποιείται το -50%».

Επίσης, ανέφερε πως από πλευρά της κυβέρνησης δεν υπάρχει αλαζονεία, αλλά απόλυτη αυστηρότητα.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Τέλος, για τους ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ξεσηκωθεί λόγω του νομοσχεδίου που έφερε η κυβέρνηση, ο κ. Βορίδης σχολίασε: «Το 25% των ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων επί σειρά ετών κάνει μηδενική δήλωση. Σας φαίνεται φυσιολογικό; Το πιστεύετε; 700.000 είναι. Πόσο πιστεύετε πως μπορούν να ελεγχτούν τόσα ΑΦΜ; Το ότι φτάνουμε στο 70% με δηλώσεις κάτω από τους ανειδίκευτου εργάτη; Σας πείθει; Ο πυρήνας της στρατηγικής μας στο συγκεκριμένο θέμα είναι σωστός».

Πηγή: ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ειδήσεις σήμερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν