Ένα από τα πιο διάσημα εκθέματα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού κατέρρευσε από τους θυελλώδεις ανέμους. Τμήμα της γνωστής τοιχογραφίας με τα δελφίνια στο ανάκτορο έπεσε και έσπασε σε κομμάτια στο έδαφος.
Ο Αρχαιολογικός χώρος χτες το μεσημέρι έκλεισε για προληπτικούς λόγους λόγω των θυελλωδών νοτίων ανέμων. Η Κνωσσός έχει αντέξει πολλές καταστροφές και το ανάκτορο στο πέρασμα των χρόνων, ωστόσο η τοιχογραφία δεν άντεξε.
Ευτυχώς πρόκειται για αντίγραφο μιας και η αυθεντική τοιχογραφία που έχει διασωθεί φυλάσσεται και εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.
Λίγα λόγια για την ιστορία:
Τα παλαιότερα ίχνη κατοίκησης στον χώρο του ανακτόρου ανάγονται στη νεολιθική εποχή (7000-3000 π.Χ.). Η κατοίκηση συνεχίζεται στην προανακτορική περίοδο (3000-1900 π.Χ.), στο τέλος της οποίας ο χώρος ισοπεδώνεται για την ανέγερση ενός μεγάλου ανακτόρου. Το πρώτο αυτό ανάκτορο καταστρέφεται, πιθανότατα από σεισμό, το 1700 π.Χ. περίπου. Δεύτερο, μεγαλοπρεπέστερο ανάκτορο ανεγείρεται πάνω στα ερείπια του παλαιού. Μετά από μερική καταστροφή γύρω στο 1450 π.Χ.,οι Μυκηναίοι εγκαθίστανται στην Κνωσό. Το ανάκτορο καταστρέφεται οριστικά περί το 1355 π.Χ. από μεγάλη πυρκαγιά. Ο χώρος που καλύπτει κατοικείται ξανά από την ύστερη μυκηναϊκή περίοδο μέχρι τα ρωμαϊκά χρόνια.