Διεθνείς Σεφ με Αστέρια Michelin στην Κρήτη! Μια καλοκαιρινή συνάντηση γεύσεων…

Διεθνείς Σεφ

Καλοκαιρινές Γαστρονομικές Εκδηλώσεις με Διεθνείς Σεφ στην Κρήτη

Από τις αρχές του φετινού καλοκαιριού, έως τον Σεπτέμβριο του 2025, διοργανώνεται στην Κρήτη μια σειρά γαστρονομικών εκδηλώσεων με τη συμμετοχή διεθνώς αναγνωρισμένων σεφ, βραβευμένων με αστέρια Michelin.

Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν σε δύο ξενοδοχεία του νησιού, το Acro Suites και το Seaside A Lifestyle Resort, με κάθε σεφ να παρουσιάζει το προσωπικό του μενού σε συνεργασία με τις ομάδες των τοπικών executive chefs.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την παρουσία έξι σεφ από διαφορετικά γαστρονομικά υπόβαθρα, οι οποίοι θα δημιουργήσουν μενού βασισμένα σε εποχιακές πρώτες ύλες και τεχνικές που χαρακτηρίζουν την κουζίνα τους. Κάθε εκδήλωση θα διαρκεί δύο ημέρες, με σταθερή εναλλαγή τοποθεσίας μεταξύ των δύο ξενοδοχείων.

Διεθνείς Σεφ

Οι συμμετέχοντες σεφ

Christian Sturm-Willms
Executive Chef του ιαπωνικού εστιατορίου Yunico στη Βόννη. Το εστιατόριο διατηρεί από το 2016 αστέρι Michelin. Η προσέγγισή του συνδυάζει ιαπωνικές τεχνικές με ευρωπαϊκά στοιχεία.

  • Cremnos (Acro Suites): 07/07/2025

  • Umi (Seaside A Lifestyle Resort): 08/07/2025

Gerardo Metta
Ιταλός σεφ που απέκτησε αστέρι Michelin σε ηλικία 26 ετών. Το 2024 βραβεύτηκε ξανά στην Ελβετία. Έχει συμβάλει στην ανάδειξη της γαστρονομικής κληρονομιάς της Πούλιας.

  • Cremnos: 18/07/2025

  • Oceano: 19/07/2025

Federico Campolattano
Δραστηριοποιείται στη Γερμανία με το εστιατόριο Eichhalde στη Freiburg. Η κουζίνα του βασίζεται στην ιταλική παραδοσιακή γαστρονομία και έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin.

  • Cremnos: 08/08/2025

  • Oceano: 09/08/2025

Thierry Mechinaud
Chef de Cuisine στο Pierre Gagnaire στο Παρίσι, εστιατόριο με τρία αστέρια Michelin. Το δίκτυο Gagnaire αριθμεί συνολικά 12 αστέρια. Ο Mechinaud θεωρείται από τους πιο έμπειρους επαγγελματίες του χώρου, με έργο που συνδυάζει φαντασία και τεχνική αρτιότητα.

  • Cremnos: 18/08/2025

  • Oceano: 19/08/2025

Koosh Kothari
Με εμπειρία από κορυφαία εστιατόρια της Λίμα, μεταξύ των οποίων το Central (αναγνωρισμένο ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2023), ο Kothari συνδυάζει την περουβιανή κουζίνα με ινδικά γαστρονομικά στοιχεία.

  • Cremnos: 05/09/2025

  • Oceano: 06/09/2025

Οι τοπικοί συντελεστές

Γιάννης Ροκανάς – Executive Chef του Acro Suites
Σπούδασε στη Le Monde και έχει συνεργαστεί με γνωστούς σεφ. Συνδυάζει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με σύγχρονες τεχνικές και δίνει έμφαση στην εποχικότητα και τη συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς.

Μανώλης Καστανάκης – Executive Chef του Seaside A Lifestyle Resort
Κατάγεται από το Ηράκλειο και έχει πολυετή πορεία στον χώρο της εστίασης. Θεωρεί τη μαγειρική μέσο δημιουργικής έκφρασης και βασίζεται σε τοπικές πρώτες ύλες και δυνατές συνεργασίες με την ομάδα του.

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στους επισκέπτες των ξενοδοχείων και στοχεύουν στην προώθηση της γαστρονομικής ποικιλομορφίας, μέσα από συνεργασίες μεταξύ διαφορετικών πολιτισμικών και γαστρονομικών παραδόσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ειδήσεις σήμερα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν